Pelastuslaitoksiin on luotava yhtenäiset työajat

Tilanne koko Etelä-Savon pelastuslaitoksessa on kestämätön, kuten Asko Heimonen kirjoittaa (L-S 14.3.). Lukuisat pelastajat ovat hakeutuneet muihin laitoksiin huonon työaikasuunnittelun vuoksi. Pelkästään Pieksämäeltä on lähtenyt viisi palomiestä muihin tehtäviin. Lisäksi järjestelmä on aiheuttanut kuluja, koska 12 tunnin työvuorojärjestelmä tarkoittaa sitä, että nyt tarvitaan 3,4 virkaa enemmän. Kulut ovat kasvaneet huomattavasti.

Vuorokausirytmitetty työaika toimi Etelä-Savossakin pelastusalalla hyvin. Työntekijät olivat tyytyväisiä, keikkojen kohdalla joustettiin ja yhteisymmärrys toimi. Siirtymistä 12 tunnin työrytmiin perusteltiin lainsäädännöllä: vuorokauden rytmitys kun vaati poikkeuslupaa. Laki on kuitenkin muuttunut, eikä poikkeuslupaa enää tarvita. Muutosta perusteltiin maakuntauudistukseen varautumisella, mutta soten kaatumisen myötä maakuntauudistuksen toteutuminenkin on hyvin epävarmaa.

12-tuntisia työvuoroja kokeiltiin vuosia Oulu-Koillismaalla. Kritiikin ja ongelmien jatkuessa muutama vuosi sitten järjestelmä muutettiin takaisin pääasiallisesti 24 tunnin vuoroihin. Sen lisänä käytetään joitakin päivävuoroja yhteisen koulutusajan varmistamiseksi. Tuloksena on terveempi - eli vähemmän poissaoloja aiheuttava - henkilökunta ja 50 000 euron vuosisäästöt. Kun seutukunta lupasi vielä puolet säästöistä käytettäväksi henkilökunnan kannusteisiin, olivat kaikki tyytyväisiä.

Meillä on pyrittävä samaan. Ei ole kenenkään etu, että huonompien työaikajärjestelyjen vuoksi Etelä-Savon pelastuslaitokselle haetaan vasta, kun muualle ei päästä. Ei myöskään ole kenenkään etu, että palomiehet vaihtavat työpaikkaa tai hakeutuvat kokonaan toiselle alalle. Siksi meillä on palautettava 24 tunnin vuorokausirytmi pelastuslaitokselle yhtenäisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.