Pieksämäki tarvitsee muutoksen nyt

Pieksämäen Lehdessä 17.1.2019 oleva artikkeli raotti hieman verhoa kaupunginjohtajavalinnasta. Huolta jutussa kuitenkin herätti esiin heitetty "jos".

Tapio Turusen hyvästelyn myötä kaupungin hallitus on luvannut valita uuden kaupunginjohtajan tänä vuonna. Taas ilmoille on heitetty mahdollisuus, että asiaa lykätään eteenpäin tai jätetään pöydälle, kuten monta kertaa aikaisemmin on tehty. Ei. Väliaikainen ei ole kaupungin pitkäaikaista kehittämistä. Yrityksellä on elintärkeää olla johtaja, joka katsoo tulevaisuuteen ja tekee päätökset investoinneista yms. Sama asia on kaupungilla.

Pieksämäki tarvitsee kaupunginjohtajan, joka katsoo vuosia eteenpäin ja vie viime vuonna valmistuneen strategian mukaisesti asioita eteenpäin. Tapio Turunen herätti paljon keskustelua, mutta hänen aikanaan investoitiin tulevaan. Rakennettiin yritystalo: toimitilaa yrityksille, joita kaupunki tarvitsee pysyäkseen elinvoimaisena. Remontoitiin veturitori: upea tapahtumapaikka monenlaiseen tilaisuuteen, mutta sitä pitäisi markkinoida aktiivisesti, että se saataisi täyttymään tapahtumilla. Ja meneillä on koulujen rakentaminen: rohkea investointi kaupungin tulevaisuuteen. Koulut ja opiskelupaikat on erittäin tärkeitä, jotta Pieksämäki pysyy houkuttelevana paikkakuntana perheille.

Sote- ja maakuntauudistus on iso kysymysmerkki ja edelleen epävarma. Jos uudistus tulee, niin tällöin kaupunginjohtajan tehtävänä olisi saada uusia yrityksiä ja työpaikkoja Pieksämälle. Jos uudistus jää tulematta, niin tilanne on toinen, kuten lehdessä kirjoitettiin. Eikö kaupunginjohtajan pidä aina tavoitella uusia yrityksiä ja työpaikkoja paikkakunnalle?

Pieksämäki tarvitsee johtajan, joka ymmärtää yrityksien tarpeet ja yritysten tarpeellisuuden kaupungin hyvinvoinnin osatekijänä. Pieksämäki tarvitsee muutoksen nyt, vuonna 2019. Sote- ja maakuntauudistus ei saa olla syy jättää valintaa tekemättä.

Ilkka Seppä nostaa esille headhunterin käyttämisen. Onnistunut rekrytointi on Pieksämäen kannalta erityisen tärkeää ja on toivottavaa, että asiassa käytettäisi ammattilaisia. Kaupunginhallituksen asioiden puiminen ja vs. kaupunginjohtajan sättiminen paikallislehden palstalla ei ainakaan auta uuden johtajan rekrytoinnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.