Vanhusasiain-valtuutettu on tärkeä

Parasta aikaa on menossa nimienkeräys kansalaisaloite " vanhusasiainvaltuutettu Suomeen" kannatusilmoituksiin. Haluaisin vedota lukijoihin että käykää allekirjoittamassa tämä aloite. Itse olen ollut aktiivinen nimienkerääjä, ja keskusteluissa ihmisten kanssa kuulee järkyttäviä asioita. Olen kuullut mm. että ihminen on ollut kuusi vuotta omassa asunnossaan ilman että on päässyt ulos. Koska on ilmeisesti niin, että kunnan kotihoidossa ei asiakkaita ulos avusteta.

Järkyttävää.

Sitä vaan ihmettelen, että voiko tällaiset asiat olla oikeasti totta? Voiko pitää paikkansa, että työvuoron aikana illoissa/viikonlopuissa käynnit kestävät 5 min tai kenties vähemmän? Ja miten laitoksissa jaksetaan? On järkyttävää se, että tänä päivänä ikäihmiset lähes poikkeuksetta pelkäävät sitä millä lailla he tulevat kohdelluksi sitten kun eivät itse pysty huolehtimaan itsestään. Sota-ajan läpikäyneet ihmiset, jotka ovat nostaneet Suomen köyhyydestä yhdeksi maailman rikkaimmista maista. Näinkö me palkitsemme heidät?

Mielestäni tämä vanhusasiainvaltuutettu on enemmän kuin tarpeellinen tämän päivän Suomessa. Käy allekirjoittamassa os. kansalaisaloite.fi. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, niin kannatusilmoituksen voi tulostaa (esim. kirjastossa) ja allekirjoittaa kirjallisena ja lähettää postissa.