Vanhusten hoidosta

Pieksämäen Lehdessä 12.02. Antti Kivimäki kirjoitti melkoisen vihapuheen erilaisia vanhuksia hoitavien yritysten päänmenoksi. Valitettavasti vanhuksia tällainen mollaaminen ei auta yhtään, vaan kuntien, jotka ainakin vielä ja ilmeisesti vielä ainakin neljä vuotta vastaavat kuntansa vanhustenhoidosta, tulee nyt puuttua asiaan. Valvontaa on lisättävä ja samalla myös kyseisten viranomaisten valtuuksia on selvennettävä.

Kivimäki edustanee niitä puolueita, jotka ovat tällä hetkellä oppositiossa eduskunnassa ja heidän mielestään soten suunnittelu on epäonnistunut ja homma seis, mutta entä sitten. Maakunnissa on monta vuotta valmisteltu sotea ja jos se nyt pysäytetään, niin asiat eivät suinkaan parane vaan huononevat.

Lienee vielä hiukan ennenaikaista haukkua isojen laitosten johtoa ryöväreiksi. Ainakaan Pieksämäellä ei vielä ole puhuttu eri hoitolaitosten osalta ainakaan isoista epäkohdista tai huonosta hoidosta, joten ehkä hiukan jäitä hattuun. Aina kannattaa muistaa, että kunnankin rahojen osalta on monta ottajaa ja kaikkeen päättäjien on ainakin yritettävä antaa sitä tasapuolisesti.

Vanhustenhoidon ja vankienhoidon vertaaminen ei ole kovin hyvä ajatus, mutta silläkin saadaan vain kauhistelun elementtiä esille.

Jouduin muutama vuosi siten tutustumaan Etelä-Karjalan maakunnan terveystoimintaan ja vaikutti siltä, että keskimääräisesti asiat hoidettiin maakunnassa hyvin. Ainahan kaikessa ei onnistuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.