Yhteistä ehdokasta etsimässä

Pieksämäellä on herännyt taas keskustelu kaikkien yhteisestä eduskuntaehdokkaasta. Tämä on hyvä tavoite, mutta vaalien lähtökohtana ei voi olla vain se, että on vain yksi yhteinen ehdokas.

Tämä keinotekoinen tavoite kääntyy helposti itseään vastaan. Eikä edusta demokratiaa ollenkaan. Äänestää ei kannata myöskään sen perusteella, että kenellä on mahdollisuus päästä eduskuntaan, sillä jokaisella ehdokkaalla on lähtökohtana nolla ääntä ja kaikilla on mahdollisuus tulla valituksi, jos äänestäjät niin päättävät.

Eduskuntavaaleja on käytävä asiapohjalta. Ehdokkaat esittävät omat ehdotuksensa tämän ajan haasteisiin. Miten viedä Pieksämäen, Etelä-Savon tai koko Suomen tavoitteita eteenpäin maailmalla. Äänestäjät äänestävät ehdokasta, joka vastaa heidän näkemyksiinsä parhaiten. Ja jos tästä ehdokasporukasta nousee yksi ehdokas ylitse muiden niin hänet ehkä valitaan eduskuntaan, yksinkertaista eikö totta?

Ja me uskomme, että paikallisia ehdokkaita kannattaa äänestää, valitaan vain hyvistä ehdokkaista se paras.

Risto Mykkänen on ehdokas, joka tekee politiikkaa erityisesti asiapohjalta. Hän puuttuu rohkeasti epäkohtiin, tuo mielipiteensä rohkeasti esiin ja uskaltaa olla aidosti omaa mieltä. Hänellä on poliittista kokemusta toimia haastavissakin tilanteissa, kunnan- ja kirkkovaltuutettuna. Isänä Risto tuntee lapsiperheiden arjen ja duunarina hän on aina puolustamassa heidän oikeuksiaan. Lähihoitajana ja kehitysvammaisten ohjaajana hän tietää hoitotyön arjen. Ja hänellä on näkemystä kehittää sosiaali- ja terveysalaa ihmisläheisemmäksi, jossa sekä työntekijällä että asiakkaalla on hyvä olla.

Kaikkein tärkeintä Pieksämäellä on meistä se asia, että äänestäjät käyttäisivät äänioikeuttaan, jospa ei näissä vaaleissa oltaisi taas se heikoimmin äänestänyt kunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.