Äänestäminen on jokaisen velvollisuus

Huomenna sunnuntaina käydään ja samalla myös nähdään hyvin jännittävät eduskuntavaalit. Aivan vaalien loppusuoralla julkaistut tuoreimmat kannatuskyselyt osoittavat, ettei yksikään puolue ole saamassa itselleen selkeää johtoasemaa. Suurimmankin puolueen kannatus olisi ennusteiden valossa jäämässä alle 20 prosentin. Vaalien jälkeen aloitettavista hallitusneuvotteluista ennakoidaan vaikeita.

Ylen aikaisemmin viikolla julkaisema viimeisin kannatusmittaus osoitti, että SDP:n etumatka kutistuu jatkuvasti ja samaan aikaan vastaavasti perussuomalaiset lisäävät omaa kannatustaan hurjaa tahtia. Kannatuslukemissa perussuomalaiset on ohittanut jo kokoomuksen.

Sekavassa ja hyvin herkässä poliittisessa tilanteessa jokaisella äänellä on jopa tavallista enemmän merkitystä. Kaikkien äänioikeuden omaavien tulisi kantaa oma vastuunsa yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja tukea demokratian kehitystä äänestämällä vaaleissa. Kansanedustajien valintaan voi vaikuttaa vain äänestämällä, muussa tapauksessa joutuu tyytymään toisten tekemiin valintoihin.

Edellisissä eduskuntavaaleissa Pieksämäen äänestysprosentti oli 59,7 prosenttia. Toivottavasti tänä vuonna yhä useampi ottaa sunnuntaina suunnaksi oman äänestyspaikan ja käy äänestyskopissa piirtämässä äänestyslippuun itselleen sopivimman ehdokkaan numeron. Niin myös äänestysprosentti kääntyy kasvuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.