Äänestysinto ei roihunnut Pieksämäellä

Eduskuntavaaleissa kävi Pieksämäen kannalta juuri niin kuin etukäteen vähän pelättiin. Omaa edustajaa ei tälläkään kertaa saatu valittua Arkadianmäelle. Odotukset olivat korkeammalla kuin mitä toteutunut lopputulos osoittaa.

Pieksämäkeläiset eivät vetoomuksista ja kehotuksista huolimatta lähteneet sankoin joukoin vaaliuurnille varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina. Pieksämäen äänestysprosentti jäi 61,4 prosenttiin ja se oli koko Kaakkois-Suomen vaalipiirin alhaisin. Koko Suomen äänestysprosentti oli 72. Toki pieksämäkeläiset olivat tällä kertaa äänestämässä hieman innokkaammin kuin neljä vuotta sitten, jolloin äänestysprosentti jäi 59,6 prosenttiin.

Lähimmäksi valintaa venytti perussuomalaisten Mervi Eskelinen. Varsinaisen vaalipäivän äänillä Eskelinen jätti taakseen esimerkiksi keskustan Arto Sepposen ja SDP:n Erkki Huupposen.

Äänten keskittäminen ei Pieksämäellä mennyt nappiin vaan ne hajaantuivat enemmän tai vähemmän tasaisesti yhteensä yhdeksän ehdokkaan kesken. Lisäksi ääniä Pieksämäeltä sai esimerkiksi yhdeksi valtakunnan ääniharavaksi noussut Antti Häkkänen.

Jatkossa vaali-intoa täytyy puhaltaa Pieksämäellä selvästi enemmän. Myös ehdokasasetteluun tulee kiinnittää huomiota. Yhdeksän ehdokasta oli yksinkertaisesti liikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.