Aseman alue on Pieksämäen käyntikortti

Moni suomalainen on elämänsä aikana käynyt Pieksämäellä. Tai ainakin kulkenut kaupungin ohi esimerkiksi autolla, mutta varsinkin junalla. Pieksämäen yksi erityispiirre on, että kaupunki on Suomen ainoa viiden rautatien risteämispaikka. Sen vuoksi ei ole väärin sanoa, että aseman seutu on Pieksämäen käyntikortti ulospäin. Ja juuri sen vuoksi ei ole samantekevää millaisen mielikuvan Pieksämäen aseman seutu antaa satunnaisen kulkijan mieleen. Tässä tapauksessa sillä on väliä miltä siellä näyttää.

Tähän haasteeseen Pieksämäellä ollaan vastaamassa Pieksämäen aseman alueen kehittämissuunnitelmalla. Sen tavoitteena on päivittää aseman alueen yleis- ja hankesuunnitelma niin, että se vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita. Aikaisemmin tehty yleissuunnitelma on vuodelta 2001 ja hankesuunnitelma vuodelta 2003. Niistä ajoista on maailma ja Pieksämäki ehtinyt muuttumaan paljon. Jos jossain Pieksämäen vetovoimaa voidaan ja pitää kehittää niin juuri aseman seudulla.

Yksi selkeästi uudistamista kaipaava kohde on Pieksämäen matkakeskus, joka on yhdistetty linja-auto ja rautatieasema. Siellä selvää raikastamista kaipaavat itse rakennuksen lisäksi alueen opasteet, kulkuväylät sekä tietysti myös rautatieaseman puolella asemalaituri ja asematunneli. Viihtyisyyttä ja palveluja lisäämällä asiakkaat tulevat sinne myös toiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.