Asematunnelin maalaukset piristävät

Pieksämäen asematunneli saa tämän viikon aikana aivan uudenlaista väriä kun sen seiniin maalataan erilaisia maalauksia. Työtä tekee 15 taiteilijan Ryminä, joka aloitti kuvien maalaamisen maanantaina.

Värikkäät maalaukset tuovat mukavasti väriä muuten kovin harmaaseen ja askeettiseen asematunneliin. Kuvissa on esimerkiksi jäätelö, orava ja aiheeseen sopivasti myös kaupunkimiljöössä liikkuva juna. Kuvat ovat jo tuoreeltaan herättäneet ihastusta esimerkiksi asematunnelin kautta työmatkallaan kulkevien keskuudessa.

Liikennevirasto on tehnyt oikean päätöksen myöntäessään taitelijoille luvan täyttää asematunnelin betoniseinät värikkäillä maalauksilla. Ne myös kuuluvat asematunnelin kaltaiseen urbaaniin ympäristöön ja toivoa sopii, että niiden myös annetaan olla siellä rauhassa ohikulkijoiden ihasteltavina vielä pitkään.

Pieksämäen asema ja sen ympäristö on tietyllä tavalla kaupungin käyntikortti ulkopaikkakuntalaisten silmissä. Sen viihtyisyyttä ja näyttävyyttä voidaan lisätä paljonkin hyvin pienillä asioilla sekä vähäisillä kustannuksilla. Miljoona silmäparia kulkee vuodessa Pieksämäen ohi ja näkemänsä perusteella he myös luovat oman mielikuvansa kaupungista. Siksi myös radanvarren yleisilmeeseen pitäisi panostaa nykyistä enemmän.

Kaikki tietävät, että Pieksämäen asemalla soi blues. Nyt siinä on enemmän duuria mukana.