Asenne ja oikea fiilis ratkaisevat vetovoimassa

Viime viikolla julkistettiin seutukaupunkien vetovoimatutkimus, jossa selvitettiin kaupunkien tunnettuutta, imagoa ja vetovoimaa. Mukana tutkimuksessa oli 55 seutukaupunkia ja Pieksämäki oli lopputuloksissa tutkimuksen keskivaiheilla (Pieksämäen Lehti 23.3.). Yhdistelmäindeksin kärkeen nousivat sellaiset seutukaupungit kuten esimerkiksi Rauma, Uusikaupunki, Kalajoki, Valkeakoski, Pietarsaari sekä savolaiskaupungeista Iisalmi ja Savonlinna. Pieksämäen kanssa lähes samoihin kokonaispisteisiin pääsi itäinen naapurikaupunki Varkaus.

Tutkimusten mukaan seutukaupunkien tärkeimmiksi vahvuuksiksi nousivat turvallisuus, asumisympäristöön liittyvät mahdollisuudet sekä liikenteellinen saavutettavuus. Kaikki kyseiset vahvuudet toteutuvat Pieksämäellä paremmin kuin hyvin. Esimerkiksi Pieksämäkeä turvallisempaa paikkaa saa hakea. Asumisympäristö antaa mahdollisuuksia monenlaiselle asumiselle ja Pieksämäellä on esimerkiksi mahdollista asua järven rannalla aivan kaupungin keskustassa. Liikenteellinen saavutettavuus puolestaan toteutuu niin maantiellä kuin rautatiellä. Näistä asioista on syytä olla hyvillään.

Vastaajien mielestä erityisen tärkeä houkuttelevuustekijä on asumiseen liittyvien seikkojen ohella kaupungin ilmapiiri ja fiilis. Ihmiset tekevät kaupungin ja jokainen kaupunki on asukkaidensa näköinen paikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.