Asuntokaupassa on nyt ostajan markkinat

Pieksämäen asuntokaupassa voi hyvällä syyllä sanoa olevan nyt ostajan markkinat. Oikeastaan markkinatilanne on ollut enemmän ostajan puolella jo pidemmän aikaa, sillä hinnat ovat Pieksämäellä olleet laskusuunnassa jo viimeiset kymmenen vuotta. Nyt kiinteistövälittäjät toivovat, että aallonpohja olisi saavutettu (PL 21.2.). Myös tarjontaa on runsaasti ja monentasoista. Esimerkiksi Etuovi.com -palvelussa Pieksämäellä oli perjantaina myynnissä 251 asuntoa. Edullinen korkotaso rohkaisee ryhtymään asuntokaupoille, eikä suurempaa koronnostoa näytä olevan vielä tulossa.

Viime vuonna varsinkin omakotitalokauppaa tehtiin Pieksämäellä edellisvuotta enemmän. Kiinteistövälistysalan Keskusliiton tilaston mukaan Pieksämäellä myytiin viime vuonna 42 pientaloa kun vuotta aikaisemmin kaupaksi meni 29 omakotitaloa.

Omakotitalojen osalta Pieksämäen asuntokauppa noudattaa samaa kehitystä kuin valtakunnallisesti. Muuten viime vuosi oli Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan odotettua vaisumpi asuntomarkkinoilla. Ennusteet kuluvan vuoden osalta ovat myös maltillisia.

Pieksämäen ja monen muun vastaavan kaupungin ongelmana on runsaan tarjonnan lisäksi vähäinen ja jatkuvasti ikääntyvä ostajakunta. Keskustan hissitaloissa olevat kohteet menevät parhaiten kaupaksi. Siksi myös uudisrakentamiselle olisi tarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.