Auraajille on annettava työrauha

Runsaat lumisateet ovat pitäneet urakoitsijoiden aurauskaluston kiireisenä kuluvan talven aikana. Työtä on varmasti ollut enemmän kuin tarpeeksi ja työpäivään on herkästi tullut lisää pituutta, jopa tuplasti enemmän normaaliin työpäivään verrattuna. Kuluvan viikon aikana vaihtelevat sääolot ovat lisänneet tekemisen määrää. Esimerkiksi viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vesisade pehmensi kadut ja pihamaat sohjoksi. Pieksämäelläkin kaikki mahdollinen aurauskalusto, eli noin kaksikymmentä auraa ja traktoria, oli auraamassa väyliä puhtaaksi sohjosta.

Lisää on luvassa loppuviikon aikana, koska ennusteissa luvattu lämpöaalto antaa lumelle kyytiä. Sen vuoksi sohjoisia pihoja ja katuja aurataan puhtaaksi varmasti useamman päivän ajan. Tilanne vaatii voimia niin aurauskaluston kuljettajilta kuin myös esimerkiksi omakotitaloissa asuvilta, sillä juuri sen oman kotikadun aurausvuoroa saattaa joutua odottamaan. Myös sen oman liittymän auraamiseen kannattaa varautua niin henkisesti kuin käytännössäkin, sillä liittymän puhtaanapito kuuluu jo kuntalain perusteella kiinteistönomistajan vastuulle.

Pääkaupunkiseudulla tunteet ovat kuumenneet niin, että auraajat ovat joutuneet jopa uhkailujen kohteeksi. Onneksi täällä Savon sydänmailla talvioloihin on totuttu ja paineen alla toimiville auraajille osataan antaa työrauha.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.