Aurinkoa ja hellettä varjostaa ilmastohuoli

Kesän tapahtumista suurin, Big Wheels, saa tänä vuonna kyytipojaksi lämpimän sään, jopa helteen. Todennäköisesti kävijämäärä on sen mukainen eli odotettavissa on paljon tulijoita.

Sää lämpiää ennusteiden mukaan koko viikonlopun ajan ja sunnuntaina korkeapaine entisestäänkin vahvistuu. Koko maassa on hellesäätä. Lomailijat saavat nauttia yli 25 asteen lämpötilasta. Alkaa olla helteistä. Mahdollisesti lämpöinen sää jatkuu vielä loppuviikkoa pitempäänkin.

Lämpimästä kesästä on saanut näihin aikoihin asti iloita vilpittömästi, mutta nykyisin varjo lankeaa auringon eteen. Hiipii mieleen ajatus, että onko Suomenkin kesistä tulossa käristävän kuumat, kuten Etelä-Euroopassa. Sieltä ihmiset ovat hakeutumassa lomillaan viileille alueille, kuten Suomeen.

Jos Afrikka ja muut eteläiset alueet lämpiävät edelleen, on edessä aavikoitumista, josta seuraa entistä suurempi muuttoliike Euroopan pohjoisosaan. Lämpenemisen edetessä on vaikea enää tuudittautua ajatukseen, että parasta kehitysapua on apu sinne, missä tarvitsijat nyt asuvat. Vilkastuvaan muuttoon ja sitä seuraavaan kotoutukseen on lisättävä voimavaroja.

Moni ihmettelee yhtälöä, jossa täällä ei ole nuoria ihmisiä, eikä lapsia synny. Aletaan kärsiä työvoimapulasta. Samaan aikaan tänne olisi paljon nuoria tulijoita, mutta heitä ei haluta ottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.