Big Wheelsin paraati on nyt paikallaan

Kuluvan viikonlopun piti olla Pieksämäellä suunnitelmien mukaan yksi tämän kesän vilkkaimmista, ainakin tapahtumien perusteella. Toisin kuitenkin kävi ja korona sotki suunnitelmat. Esimerkiksi tämän kesän Big Wheels ja Savon Vintage-tapahtumat on peruttu, mutta onneksi tänään kuitenkin järjestetään curising-paraati. Vaikka tuhannet harrasteautot ja toistakymmentä tuhatta ihmistä jää tällä kertaa tulematta, niin paraati tuo mukavasti palasen Big Wheelsin tunnelmaa Pieksämäen katukuvaan. Eikä tunnu ilmojen haltijakaan pistävän sitä pahakseen, sillä sää on lähes helteistä.

Big Wheelsin peruuntuminen harmittaa ymmärrettävästi tapahtuman järjestäjiä, sillä tapahtuman suunnittelu oli jo pitkällä ennen koronarajoitusten tulemista. Viime vuonna tapahtuma houkutteli paikalle noin 18 000 hengen yleisön. Olosuhteiden puolesta tänä vuonna olisi voitu päästä vähintään samaan.

Tapahtuman peruuntuminen tuntuu myös monien paikallisten yritysten kukkarossa, joka taas nakertaa viiveellä koko kaupungin elinvoimaa. Ostovoiman suuntaaminen oman paikkakunnan kauppoihin ja palveluihin on jatkossa entistä tärkeämpää.

Kaikesta huolimatta paraati on paikallaan ja siitä kannatta kaikkien pieksämäkeläisten nauttia kesäisessä lauantai-illassa. Autoletka starttaa Poleenin kulmilta kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.