Ensivaikutelma merkitsee ratkaisevasti

Pieksämäki on saamassa kevään aikana jo toisen yhteisöllisen työtilan eli hubin. Omaa graafiseen suunnitteluun, markkinointiin sekä myynti-konsultointiin erikoistunutta Nordic Create -yritystä pyörittävä Cristian Kundt on avaamassa lähiviikkojen aikana uutta hubia vanhan viljavaraston tiloihin. Aikaisemmin Latomon kolmannessa kerroksessa pyörineen HUB76100:n toiminta loppui Pieksämäen Yrittäjäyhteisö-hankkeen päättymisen myötä. Samalla osa yrittäjistä siirtyi Räikee Oy:n Juho Lehtolan perustaman Raide 7-hubiin Keskuskadulle.

Yhteisölliselle toimitilalle tuntuu olevan Pieksämäellä tilausta ja tarvetta. Samalla se korostaa ja kuvaa hyvin toimivan työyhteisön merkitystä nykypäivän työelämässä. Tänä päivänä seiniä tärkeämpää on hyvin usein juuri se, millaisia ihmisiä ja millainen työyhteisö niiden sisäpuolella työskentelee. Yksinyrittäjän työ ei ole paikkaan ja aikaan sidottua vaan kannettavalla tietokoneella pystyy työskentelemään lähes missä tahansa, mikäli tietoliikenneyhteydet toimivat ja akkuihin saa tarvittaessa lisää virtaa.

Pieksämäen Lehden haastattelussa Kundt kertoo ottaneensa hubin sisustukseen vaikutteita vastaavista tiloista ulkomailta. Tavoitteena on saada saapujassa aikaan wow-efekti. Ensivaikutelman merkitystä ei tule koskaan vähätellä. Vastaavanlainen wow-efekti olisi syytä pystyä luomaan jokaiselle Pieksämäelle saapuvalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.