Etelä-Savosta löytynee vielä yhtenäisyyttä

Savonlinnan ja Mikkelin keskinäinen kiistely on jo uhannut koko Etelä-Savon maakunnan säilymistä, sillä Itä-Savo on ollut suuntautumassa Pohjois-Savoon päin. On käynyt ilmi, että oma sairaanhoitopiiri on Itä-Savolle kynnyskysymys. Nyt Etelä-Savon sairaanhoitopiiri, Essote, on ottanut asian todesta ja on taipunut tarjoamaan Savonlinnan seudulle neuvotteluja terveydenhuollon järjestelyistä ja tehtävien jakamisesta kahden sairaanhoitopiirin kesken.

Mikä sitten on Pieksämäen näkökulma tämän hetken tilanteeseen? Valtuustoryhmät muodostavat parhaillaan kantaansa, mutta äkillisiä riuhtaisuja Etelä-Savon kolmas seutukunta tuskin ryhtyy tekemään. Se seuraa rauhallisesti tilannetta.

Pieksämäki on aiemmin jo linjannut valtuustotasolla, että yksi ja yhtenäinen Savo sopisi sille. Sen jälkeen on kuitenkin käytännön syistä päädytty siihen, että paikkakunta on valmistelemassa uutta maakunnan sote-mallia yhdessä Essoten kanssa.

Hallituspuolueista keskustan piiristä on esitetty, että olisi viisasta saada valmiiksi maakuntapohjaiset sote-järjestelyt ja kenties seuraavalla hallituskaudella voitaisiin tarkastella mahdollisuutta muodostaa yksi Savon maakunta. Siinä tapauksessa olisi tarkasteltava vaalipiirejä. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin mukaan puolue haluaa pitää Etelä-Savon kasassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.