Harrastaminen on erittäin hyvä henkireikä

Lomakauden päättymisen jälkeen monet vapaa-ajan toiminnat ja harrastuskerho ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin. Kalenterit täyttyvät vauhdilla ja monessa ruuhkavuosia elävässä perheessä mietitään parhaillaan sopivia aikatauluja kaikkein harrastusten yhteensovittamiseksi.

Kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole vielä juuri sitä sopivaa harrastusta tai kenties mielenkiinnon kohteet ovat muuttuneet ja oma harrastaminen vaatii päivittämistä. Juuri siihen saumaan sopiva paikka on ensi perjantaina Pieksämäen urheilukentällä järjestettävä Perheiden Pieksämäki – toiminnat tutuksi -tapahtuma. Siellä esitellään erilaisia toimintoja ja harrastusmahdollisuuksia eri ikäisille lapsille.

Pieksämäellä on tarjolla runsaasti harrastustarjontaa eri ikäisille, mutta monesti vaikeutena on löytää juuri se itselle sopiva harrastus monipuolisen tarjonnan joukosta. Uuden tapahtuman ansiosta valinta varmasti helpottuu ja samalla paikalliset seurat sekä yhteisöt saavat uusia jäseniä toimintansa vankistamiseksi.

Harrastukset ovat hyvin keskeinen osa lasten ja nuorten elämää. Niissä yhdistyvät esimerkiksi kaverisuhteiden vaalinen, itsensä kehittäminen sekä omien vahvuuksiensa löytäminen. Lisäksi harrastukset voivat ehkäistä syrjäytymistä sekä olla myös keino auttaa jo syrjäytyneitä nuoria.

Hyvä harrastus on halpa keino tehdä tästä maailmasta entistäkin parempi paikka elää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.