Hiekanpään alue avaa uusia mahdollisuuksia

Hiekanpään rantapuiston suunnittelu on alkamassa Pieksämäellä. Alue on kaupungin keskustan tuntumassa ja sinne tehtävä puistosuunnitelma vaikuttaa monen kaupunkilaisen elämään. Hiekanpää on monelle keskeinen paikka viettää vapaa-aikaa ja virkistäytyä esimerkiksi kuntoilun parissa.

Hiekanpään merkitys ei ole mitenkään vähäinen myöskään paikallisen tapahtumatuotannon näkökulmasta. Esimerkiksi Suomen suurimpiin harrastaja-ajoneuvotapahtumiin lukeutuva Big Wheels on jo aikoja sitten kasvanut ulos Poleenin rantapuistosta ja tapahtuman kehittäminen kaipaa selvästi suurempia puitteita. Ja juuri sellaisia puitteita tapahtumaa järjestävä Big Wheels Events odottaa nyt Hiekanpään puistosuunnitelmalta. Oikeanlaisen suunnittelun myötä Hiekanpään alueelle voi kasvaa suuren mittaluokan tapahtumakenttä, josta voidaan hyötyä monen maakunnan alueella.

Big Wheelsin osalta nykyinen paikka on aivan liian ahdas, eikä se mahdollista tapahtuman kasvattamista. Myös liikennejärjestelyt ovat enemmän kuin haasteelliset. Tapahtumajärjestäjän puolelta on todettu, että Hiekanpään alue on viimeinen oljenkorsi tapahtuman jatkon mahdollistamiseksi Pieksämäellä. Asia on syytä ottaa vakavasti, sillä Big Wheelsin kaltaisen suurtapahtuman siirtäminen muualle olisi Pieksämäelle iso menetys ja sen jättämän aukon täyttäminen olisi vaikeaa, jopa mahdotonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.