Kaavat antavat asumiselle uusia vaihtoehtoja

Pieksämäellä parhaillaan nähtävillä olevat asemakaavauudistukset mahdollistavat uutta kerrostalo- ja pientaloasumista paikkakunnalla. Esimerkiksi aivan Pieksämäen keskustassa olevan Pertinkujan alueen asemakaavamuutos mahdollistaisi toteutuessaan noin 200 ihmisen asumisen kerrostalossa ja lisäksi järven rannalla sekä aivan kaupungin keskustassa. Vastaavanlaiseen asumiseen ei ole kovin monessa muussa kaupungissa mahdollisuuksia.

Käytännössä Pertinkujan asemakaavaa ollaan muuttamassa niin, että tyhjillään oleva kaupungintalo voidaan purkaa. Se ei ole omiaan piristämään kaupunkikuvaa, joten toivottavasti purkamisen kanssa ei jäädä viivyttelemään. Eräällä Pieksämäen keskustan alueen parhaimmalla paikalla oleva tontti on saatava parempaan käyttöön.

Samalla Vangasjärven asuinalueen asemakaavan laajennus tuo muutamia uusia omarantaisia tontteja tulevaisuuden omakotirakentajille. Kaavamuutoksia on tulossa myös esimerkiksi Löytynlammen ja Anolanrannan alueille.

Pieksämäellä on paljon kaikkea ja kaikenlaista, mutta asuinrakentamista on viime vuosina ollut vähemmän. Käytännössä sitä ei ole ollut juuri lainkaan. Kaavamuutokset eivät välttämättä tuo heti paikkakunnalle uutta rakennuskantaa ja uusia asukkaita, mutta ainakin ne antavat asumiselle uusia vaihtoehtoja. Sillä vasta asukkaat tekevät kaupungin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.