Kesäsomettajat piristävät Pieksämäkeä

Useat kunnat ovat viime vuosien aikana palkanneet kesätöihin nuoria, joiden tehtävänä on tuoda kaupunkia esille sosiaalisessa mediassa. Pieksämäen kaupunki on tänä kesänä palkannut ensimmäistä kertaa nuoria kesäsomettajiksi, joiden tehtävänä on kiertää eri puolilla Pieksämäkeä osallistumassa kesätapahtumiin ja kaikenlaisiin tempauksiin.

Liikkuessaan eri puolilla Pieksämäkeä nuoret samalla päivittävät kaupungin sosiaalisen median kanavia, kuten Instagramia ja Facebookia. Samalla he kertovat paikallisista ihmisistä ja ilmiöistä. Se on omiaan lisäämään näkyvyyttä.

Nuorille kesätyöntekijöille kesäsomettajan työ on varmasti todellinen unelmapesti. Kesäduuni on vienyt heitä jo kesäteatteriesityksiin ja jonakin kauniina päivänä työtehtävä voi olla lähteä rannalle pelaamaan beach volleyta yhdessä ystävien kanssa ja tehdä sieltä samalla päivityksiä someen. Eli käytännössä sitä samaa mitä nuoret tekisivät muutenkin, mutta nyt siitä vain maksetaan asiaan kuuluvaa korvausta.

On oikein, että Pieksämäki on monen muun kunnan lailla lähtenyt hyödyntämään sosiaalisen median voimaa ja mahdollisuuksia. Nuoret työntekijät ovat siinä avainasemassa, sillä he tunnistavat nuoria kiinnostavat asiat ja osaavat viestiä nuoria kiinnostavalla tavalla. Lisäksi kesäsomettajat keräävät kaupunkilaisten ajatuksia rakenteilla olevista uusista kaupungin nettisivuista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.