Kesätapahtumat vahvistavat yhteishenkeä

Suomen kesä on kaikenlaisten kesätapahtumien kulta-aikaa. Hyvinkin erilaiset kesätapahtumat täyttävät viikonloput jo kesäkuun puolivälistä alkaen ja parhaimpina viikonloppuina on useampia tapahtumia samaan aikaan. Silloin puhutaan superviikonlopuista, jolloin myös ihmetellään, että kuinka jokaiseen tapahtumaan riittää ihmisiä. Mutta kyllä niihin riittää. Joskus vähemmän on enemmän ja jokaiselle kesätapahtumalle on oma sijansa suuren tarjonnan joukossa.

Kesätapahtumilla on oma tärkeä tehtävänsä paikkakunnan tai esimerkiksi kylän yhteishengen nostamisessa ja rakentamisessa. Kesätapahtumat ovat olennainen osa paikallisen identiteetin vahvistamisessa, koska ne eivät voisi syntyä ilman suuremman ihmisjoukon yhteisiä ponnistuksia. Suomea on rakennettu talkoohengellä ja sellaisella Suomi pidetään myös pystyssä. Tosin sitä kuuluisaa entisen ajan talkoohenkeä on nykyisin entistä vaikeampaa löytää, vaikka sille olisi koko ajan tilausta.

Viime lauantaina Big Wheels -tapahtuma täytti Pieksämäen keskustan ja Poleenin puistoalueen. Tapahtuman järjestäjien yhteistyö on vuosien kokemuksen myötä hioutunut erinomaiseksi. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan saapuvan ei tarvinnut arpoa tekemistään vaan järjestelyt pelasivat hyvin liikenteenohjauksesta lipunmyyntiin ja alueen palveluja myöten. Pieksämäki näytti taas parastaan.