Kesätapahtumia järjestetään ihmisiä varten

Suomi on täynnä tapahtumia heinäkuussa. Koko maa tuntuu olevan pullollaan erilaisia festivaaleja, kaupunkitapahtumia ja kaikenlaisia kyläjuhlia, joista jokainen kutsuu ihmisiä mukaan nauttimaan Suomen suvesta. Kaikenlaisten kesätapahtumien määrää on vaikea laskea, mutta tuhansissa se joka tapauksessa on, ellei jopa kymmenissä tuhansissa.

Myös Pieksämäki on täynnä kesätapahtumia. Pelkästään Menoinfon palvelussa hakusanalla Pieksämäki löytyy yli 130 tapahtumaa tanssitapahtumista kesäteatteriesityksiin saakka. Tarjontaan tutustumalla voi havaita, että jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista tapahtumaa kesän aikana.

Kesätapahtumissakin pätevät markkinavoimien säännöt, eli kysynnän ja tarjonnan laki. Jokainen tapahtuma vaatii järjestäjän, eli sellaisen tahon, joka järjestää tapahtuman ja pistää pyörät pyörimään. Tämä on sitä tarjontaa. Sitten tarvitaankin enää kysyntää, eli kesätapahtumaan saapuvaa yleisöä. Sen paikalle saaminen saattaa joskus olla odotettua vaikeampaa, sillä kesäihminen tekee usein päätöksiä hetken mielijohteesta ja ennen kaikkea sään perusteella. Ei välttämättä tarvita kuin pisara vettä, niin valitettavan monen kesätapahtuman yleisötavoite menee hulevesien mukana kaivoon. Monesti siihen riittää pelkkä sateen uhka.

Ihmiset järjestävät kesätapahtumia toisille ihmisille. Siksi niissä on lupa mennä käymään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.