Koiraladulle tuntuu olevan tarvetta

Pieksämäen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen muistutti viime lauantain (5.1.2019) Pieksämäen Lehdessä latuetiketistä, että varsinaisille hiihtoladuille on asiaa vain sukset jalassa. Kävelykielto koskee kaupungin hoidettuja latuja Vangasjärven, Pieksäjärven, Uhomäen sekä Selkiön ja Virtasalmen reittejä.

Liikuntapalvelupäällikön muistutus on ymmärrettävä, vaikka latujen väärinkäyttö ei ole Pieksämäellä mikään suuri ongelma ja valtaosa siellä liikkuvista osaa käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi hiihtoladulla jalkaisin liikkuva aiheuttaa samalla vaaraa itselleen sekä muille ladulla liikkuville. Seuraukset saattava olla hyvinkin vakavia jos kovaa vauhtia liikkuva hiihtäjä törmää pimeässä keskellä latua liikkuvaan jalankulkijaan.

Vaikka kaupungissa riittää katuja käveltäväksi asti, niin moni koiraihminen kaipaa kävelylenkille luonnon keskelle. Esimerkiksi Pieksämäen Lehden Facebook-seinällä virisi aiheesta aktiivinen keskustelu ja koiralatuja kaivattiin kaupunkiin takaisin. Myös liikuntapaikkapäällikkö Nousiainen lupaili Pieksämäen Lehden jutussa koiralatuja Pieksämäelle, mikäli sellaisille on käyttäjillä tarvetta. Toivottavasti niitä on tulossa.

Pieksämäellä on tunnetusti Savon ja samalla koko Suomen parhaimmistoa olevat ulkoilureitistöt. Niissä on tilaa meille kaikille.