Koronan vaikutukset näkyvät heti

Maailmanlaajuiseksi yltyneen koronavirusepidemian vaikutukset näkyvät heti. Ne tuntuvat nyt myös jokaisen pieksämäkeläisen elämässä. Suomen hallitus piti torstaina tiedotustilaisuuden, jossa kehotettiin perumaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet. Samaan aikaan ihmisiä suositeltiin välttämään myös pienempiä yleisötapahtumia.

Sen jälkeen alkoi tapahtumaan ja tapahtumia ryhdyttiin perumaan ja siirtämään hyvin nopealla tahdilla myös Pieksämäellä. Kuluvan viikonlopun tapahtumatarjonnan piti suunnitelmien mukaan olla ainakin tapahtumien määrän perusteella yksi kuluvan kevään vilkkaimmista. Perjantaiaamuun mennessä lähes kaikki viikonlopun tapahtumat oli jo ehditty perumaan. Pieksämäellä noudatetaan viranomaisten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita ja suosituksia. Se on juuri oikea ja tervejärkinen suhtautumistapa vallitsevassa tilanteessa. Paniikkia ei ole.

Terveen maalaisjärjen käyttäminen on suositeltavaa ja välttämätöntä. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ohjeistaa pitämään vähintään metrin turvavälin jokaiseen kanssaihmiseen, jolla on flunssaoireita. Lisäksi kannattaa pysytellä poissa väenpaljoudesta ja tungoksesta. Tervahaudan mukaan on myös syytä olla osallistumatta tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin tai isoihin kokouksiin. Kaikkein tärkein ohje on, että sairastetaan kotona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.