Kotikaupunki tutuksi uusille asukkaille

Pieksämäen kaupunki tarjosi viime torstaina uusille kaupunkilaisille tutustumistilaisuuden Kulttuurikeskus Poleenissa. Tapahtuman tarkoituksena oli toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi Pieksämäelle sekä tutustuttaa heitä kaupungin palveluihin. Tilaisuudessa kaikki kaupungin uudet asukkaat saivat uuden Pieksämäki-passin, jolla jokainen voi käydä maksutta tutustumassa vapaa-aikana eri palveluihin.

Tapahtuman järjestäminen oli Pieksämäen kaupungilta hieno ele ja juuri oikeansuuntainen veto uusien asukkaiden sitouttamiseksi paikkakunnalle. Esimerkiksi tilaisuudessa jaettu Pieksämäki-passi on hyvä ja samalla kohtuullisen edullinenkin tapa tuoda paikkakunnan palvelutarjontaa tutuksi uusille asukkaille.

Ihmiset tahtovat aikaa myöten tulevan sokeiksi oman paikkakunnan kauneuden ja erinomaisuuden edessä. Oman paikkakunnan vahvuuksia tulee helposti vähäteltyä ja asiat näyttävät paremmalta naapurikunnan puolella.

Pieksämäellä sellaiseen ei ole mitään tarvetta, eikä minkäänlaista syytä. Viimeisen vuoden aikana kaupunkiin on muuttanut noin 300 uutta asukasta. Heitä on tullut kaupunkiin myös maailmalta, kuten Englannista ja Ranskasta. Elämisen väljyys, puhdas luonto ja turvallinen elinympäristö ovat vahvoja vetovoimatekijöitä. Sellaisiin asioihin ei osaa kiinnittää välttämättä huomiota ennen kuin asunut jossain muualla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.