Kulttuurikeskus on täyttänyt kaikki odotukset

Pieksämäen kulttuurikeskus Poleeni rakennettiin 1980-luvun lopulla, jolloin moni muukin samankokoinen kaupunki sai oman kulttuurikeskuksensa. Pieksämäelle tehty rakennus on erityisen hieno, se on kestänyt aikaa ja oikeastaan vain parantunut.

Keskikokoisissa maaseutukaupungeissa alettiin entistä useammin nähdä ja kuulla tunnettuja taiteilijoita ja orkestereita kiertueellaan sekä saada seinien sisälle puhuttelevia näyttelyjä.

Kirjasto, näyttelytoiminta ja teatteri kuuluivat ilman muuta talon tarjontaan, mutta myöhemmin myös seutuopisto, musiikin opetus ja nuorisotila antoivat oman leimansa talon monipuoliseen toimintaan. Talo on muuntunut ja muokkautunut aikojen ja tarpeiden muuttuessa.

Kahvio ja takkahuone tekevät rakennuksesta helposti lähestyttävän.

Kun Poleeni valmistui, oli kaupungissa viisautta tehdä kehitystyötä, että taloon saataisiin mahdollisimman hyvä ja laaja valikoima kulttuuria. Ammatillisuus ja harrastaminen yhdistettiin kaikkien tyytyväisyydeksi.

Kulttuurikeskus on täyttänyt jo tähän mennessä sille asetetut odotukset. Nyt huomataan, että monipuolinen kulttuuriharrastus tulee yhä tärkeämmäksi elämänalueeksi.

Kulttuurikeskuksen seinien sisälle on saatu myös kotiseutuarkisto, joka on tärkeä lisä pieksämäkeläisessä itseymmärryksessä ja lähihistoriamme selityksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.