Kun kumartaa yhdelle, pyllistää samalla toiselle

Pieksämäen kaupungin omistamien toimitilojen vuokrauksesta on viime vuosina käyty paljon keskustelua. KPA Unicon nosti kissan pöydälle. Yritys saakin kaupunginhallitukselta vastauksen ja mahdollisesti vielä kevennyksiä omaan vuokraansa. Kaupunginhallitushan on luvannut keskustella asiasta yrityksen johdon kanssa kasvokkain.

Kaupunginhallitus on myös linjannut kaupungin tilojen vuokrausta. Vuokrien hinnoittelu perustuu vuokrakohteena olevan kiinteistön kulurakenteeseen ja yleiseen markkinatasoon kaupungissa.

Vuokrauksessa tulee pyrkiä hyvään taloudelliseen tulokseen ja välttää vajaakäyttöä. Uusille, voimakkaasti laajeneville ja paljon työllistäville yrityksille annetaan vuokrajoustoa.

Myllerrys sai alkunsa Pieksämäen veturitallirakennuksesta, joka korjattiin suurella rahalla ja suurin toivein kauppakeskuksen sisäänheittotilaksi. Rakennukseen toivottiin pieniä putiikkeja, kahvila ja ravintola, mutta vuokralaisia ei tullutkaan.

Vähitellen tila kuitenkin täyttyi, tosin vuokralaiset ovat myös vaihtuneet.

Kaupungin mukaan veturitallissa on vaikea hoitaa yritystoimintaa, kun parkkipaikat ja ympäristö ovat vielä keskeneräiset. Se on nähtävästi yksi vuokran alennusperuste.

Kun Prisma valmistuu, lisääntyy myös veturitallien vetovoima ja vuokraus yhdenmukaistuu.