Leikkipaikoilla lisää viihtyvyyttä lapsiperheille

Aivan Pieksämäen keskustassa torin vieressä olevan Sibeliuspuiston leikkipaikka on kokenut alkukesän aikana todellisen muodonmuutoksen. Uusittu leikkipuisto on saanut runsaasti kehuja ja kiitosta lapsiperheiltä sekä tietysti leikkipuiston käyttäjiltä, eli lapsilta. Samalla puistikkoa on muutenkin siistitty niin, että varttuneetkin käyttäjät viihtyvät siellä entistä paremmin.

Lasten leikkipaikkoihin ja lapsiperheiden viihtyvyyteen käytettävät varat eivät mene hukkaan, vaan sillä on valtavat kerrannaisvaikutukset koko paikkakunnan tulevaisuuteen. Siksi Pieksämäellä on tehty oikein remontoimalla lasten leikkipuistoa sekä lisäämällä alueen yleistä viihtyvyyttä. Lapsiperheet käyttävät samalla alueen palvelutarjontaa ja sen myötä lapsiperheiden viihtyvyys houkuttelee myös yrityksiä.

Pieksämäen kaupungissa on yleisten viheralueiden lisäksi 22 lasten leikkipuistoa. Leikkikentät sijaitsevat keskustassa, naarajärvellä, Nenonpellossa ja Jäppilässä. Pelkästään keskustan alueella on yhteensä 14 lasten leikkipaikkaa. Leikkiville lapsille olisi siis kaupungissa tilaa. Tarvitaan vain lisää lapsia.

Syntyvyyden lasku on ollut nopeaa ja se vaikuttaa yhteiskuntaan monella tavalla. Entistä useampi on vapaaehtoisesti lapseton ja monet ovat lykänneet ensimmäisen tai toisen lapsen hankkimista. Lapsiperheiden viihtyvyyden lisääminen on edullinen tapa turvata tulevaisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.