Liikunnan edistämistä täytyy jatkaa

Pieksämäki sai kuluneen viikon aikana myönteisellä tavalla mainetta ja kunniaa. Kaupunki sai keskiviikkona Elämme ajassa -tunnustuspalkinnon liikunnan edistämisestä ja kehittämisestä. Kyseessä on arvokas ja merkittävä huomionosoitus, jonka Suomen Liikunnan ammattilaiset ry myöntää vuosittain liikunnan kehittämisestä kunnostautuneelle kunnalle.

Pieksämäellä kyseinen palkinto osui oikeaan paikkaan ja otolliseen maaperään. Kaupungissa on jo pitkään tehty laaja-alaista ja toimialat ylittävää yhteistyötä liikunnan edistämiseksi. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen (Pieksämäen Lehti 28.3.) totesi aivan oikein haastattelussa sanoessaan, ettei palkinto kuulu pelkästään kaupungin virkamiehille vaan kaikille kaupungin liikuntapalveluita kehittämässä olleille tahoille. Sen vuoksi kunnia kuuluu myös esimerkiksi PSLiikunnalle, nuorten työpajalle ja työtoiminnalle sekä erilaisten ryhmien ohjaajille ja hoitoliikunnan työntekijöille.

Pieksämäellä on tehty paljon hyvää liikuntapaikkojen kehittämiseksi. Olosuhteita on rakennettu uudistamalla nykyisiä sekä rakentamalla niitä lisää. Vedenjakaja-reitistö on vertaansa vaille oleva kohde jopa valtakunnallisesti ja esimerkiksi Uhomäen hiihtokeskus tekee uutta nousua. Työtä liikunnan edistämiseksi täytyy jatkaa, sillä hyvin voivat kaupunkilaiset muodostavat hyvän kaupungin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.