Liikuntahalli tulee tarpeeseen Pieksämäellä

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeusolon keskelle toivoo välillä myös hyviä uutisia. Pieksämäelle sellainen tuli tiistaina kun Wasa Group Oy ja Pieksämäen kaupunki allekirjoittivat viimeinkin sopimuksen uuden urheiluhallin rakenmiseta Hiekanpäähän. Samalla se on eräänlainen päätös Pieksämäellä jo parin vuoden ajan käydylle kädenväännölle uuden hallin tarpeellisuudesta, sen rakennuttajasta ja operaattorin valinnasta.

Pieksämäen legendaarinen urheilutalo on ollut urheilupaikkana vertaansa vailla. Valitettavasti aika vain alkaa olla tehnyt jo tehtävänsä rakennuksen kunnon puolesta. Pieksämäellä on vielä hyvin tuoreessa muistissa helmikuun lopussa urheilutalolla tapahtunut vaaratilanne, jolloin kesken salibandypelin katosta pudonnut pitkä lauta osui vaihtoaitiossa istuneeseen vierasjoukkueen pelajaan. Koko katto tarkastettiin ja urheilutalo oli lähes viikon ajan suljettuna. Valitettava tapahtuma kuitekin osoittaa, että uusi liikuntahalli tulee Pieksämäelle kovasti tarpeeseen. Samalla myös paikallisten urheiluseurojen harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet paranevat merkittävästi.

Wasa Group aikoo aloittaa hallin suunnittelun ja rakentamisen välittömästi. Rakentaminen tuo myös uutta työtä, sillä urakoitsijaksi on tarkoitus valita alueellinen toimija. On oikein, ettei asian kanssa jäädä enää viivyttelemään. Sitä on on tehty jo turhan monta vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.