Liikuntahallista väännetään valtuustossa

Kiivaimman lomakauden alkaessa Pieksämäellä on eniten pinnalla keskustelu uudesta liikuntahallista. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus on liikuntahallin rakentamisessa yksityisen mallin kannalla ja se hyväksyi vaasalaisen Wasagroup Oy:n jättämän tarjouksen ja hankintasopimuksen. Wasagroupin tarjous oli ainoa. Sen edellytyksenä on, että valtuusto hyväksyy hankinnan aiheuttamat kustannusvaikutukset kaupungin tulevien vuosien talousarvioihin ja taloussuunnitelmiin.

Maanantaina ylimääräiseen kokoukseen kokoontuvassa kaupunginvaltuustossa asiasta taatusti keskustellaan, tosin esityslistalla ei muita asioita edes ole. Jo tässä vaiheessa on selvää, ettei kaupunginvaltuusto ole asiassa kovin yksimielinen ja päätösesitystä ei tulla purematta nielemään. Esityksestä äänestettiin jo kaupunginhallituksessa ja ennakkoon käyty keskustelu antaa esimakua maanantain kokouksesta.

Yhdestä asiasta voidaan kuitenkin olla samaa mieltä. Pieksämäki tarvitsee uuden liikuntahallin, sillä entinen urheilutalo on kuntonsa ja tilojensa puolesta käyttöikänsä päässä. Kaupungin talouden näkökulmasta yksityinen kumppani olisi luonnollisesti houkuttelevin vaihtoehto. Niukkojen eurojen kanssa taiteilevat urheiluseurat pelkäävät käyttömaksujen nousua, joka samalla söisi eri lajien harrastajapohjaa.