Lomakausi näkyy kotimaan matkailussa

Suomi on siirtynyt juhannuksen jälkeiseen aikaan ja suurin kesälomasesonki alkaa tänään. Hyvin monella palkansaajalla käynnistyy muutaman viikon pituinen kesäloma juuri juhannuspyhien jälkeen.

Vaikka poikkeusolot ovat jo taakse jäänyttä elämää, ainakin toistaiseksi, niin koronaepidemian laskuja maksetaan vielä pitkään. Sen vaikutukset näkyvät käytännössä myös suomalaisten lomanviettotavoissa, sillä aikaisempaa harvempi lomalainen lähtee nyt ulkomaille. Sen sijaan entistä useampi aikoo jäädä kotimaahan, joka avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kotimaan matkailun kehittymiselle.

Kotimaanmatkailun suosion kasvaminen näkyy esimerkiksi vuokramökkien kysynnän lisääntymisenä. Aikaisempina vuosina suomalaiset vuokramökit ovat olleet erityisesti ulkomaalaisten suosiossa. Tänä vuonna ulkomaalaisten kysynnän tyrehtyminen on voitu korvata kotimaisen kysynnän kasvuna. Esimerkiksi juhannuksen ajaksi mökit oli vuokrattu suurimmaksi osaksi jo aikapäiviä sitten, eikä varsinkaan kaikilla mukavuuksilla varustettua laadukasta kesäasuntoa tahdo saada enää vuokrattua kuluvalle sesongille.

Monet kesälomalaiset törmäävät kuitenkin vaikeuksiin yrittäessään löytää mielekästä kesätekemistä. Paikallispalvelujen kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen on ollut ongelma jo aikaisemmin ja nyt sen merkitys korostuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.