Majoituspalvelut investointien kohteena

Viime kuukausina on kuultu uutisia yritystoiminnan lopettamisesta ja aloittamisesta. Retrohenkinen ravintola ja hotelli Savonsolmu lopetti toimintansa, entisen Lomapirtin paikalle Vangasjärven rantaan sijoittunut Ysimajat taas aloitti.

Hyvä investointiuutinen on myös se, että Ysimajojen yrittäjä Aki Kontro on hankkinut omistukseensa Pieksämäen ydinkeskustasta kerrostalon tiloja ja on perustamassa taloon uuden 24-huoneisen hotellin.

Tavoitteena on saada toiminta käyntiin mahdollisimman pian. Jos viivytyksiä ei tule, voi uusi majoitusyritys olla toiminnassa jo kesätapahtuma Big Wheelsin aikaan.

Majoitustoiminnassa on nyt vetoa, sillä myös Savonsolmun toiminnan jatkaminen on herättänyt kiinnostusta. Julkisesti nähtävillä olevassa wPieksämäen aseman alueen kehittämissuunnitelmassakin on väläytelty kylpylähotellin sijoittumista veturitallialueen kupeeseen, viljasiilorakennukseen. Kylpylähotellia on aikaisemminkin hahmoteltu Pieksämäelle, Pieksäjärven rantaan.

Paikkakunnalla on matkailijoita kiinnostavia kohteita, kuten vedenjakaja-reitistö, joka sijoittuu Lapin maisemia muistuttavalle ylänköalueelle. Sekä kantakaupungissa että Pieksämäen kylillä on runsasta ja rehevää kesäohjelmaa, entisiä asukkaita ja kesäasukkaita kokoavia tapahtumia ja laaja kesäteatteritarjonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.