Majoitustilaa on paikkakunnalla aika paljon

Suurten kesätapahtumien aikana on monesti kiinnitetty huomiota Pieksämäen majoitustilan riittävyyteen ja on harmiteltu, että kapasiteetti loppuu kesken.

Äkkiseltään ajatellen Pieksämäellä on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, kun ottaa huomioon, että kaupungissa on yksi hotelli ja yksi majatalo, muun muassa Pöyhölän Pappilassa on aamiaismajoitusta, Partaharjun toimintakeskuksessa kymmeniä hotellitasoisia huoneita sekä moniaita mökkejä. Yhtä lailla Nikkarilassa on tarjolla monenlaista majoitustilaa.

Pieksämäkeä ympäröivällä maaseudulla on niin ikään vuokrattavissa olevia lomamökkejä.

Onko siis niin, että tapahtumiin tulijat eivät osaa hankkiutua majoituspaikkoihin sen vuoksi, että niitä ei mainosteta oikeissa kanavissa? Eikö majoitusta todellakaan ole tarpeeksi?

Jos majoitustila käy usein vähiin, olisi syytä panna vireille hankkeita majoituksen lisäämisestä. Esimerkiksi Hotelli Savonsolmulle on myönnetty uudessa asemakaavassa rakennusoikeutta, jonka perusteella hotellia voi laajentaa. Myös Veturitallialueelle on väläytelty hotellia.

Toisaalta majoituksenjärjestäjät tuskin innostuvat muutaman vuosittaisen tarvepiikin takia laajentamaan toimintaansa.

Olisi hyvä, että kaupungissa olisi paikka, johon yksityiset henkilöt voisivat ilmoittaa halukkuutensa vuokrata tapahtuma-ajaksi omia tilojaan. Järjestelystä hyötyisivät kaikki osapuolet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.