Menestyminen vaatii rohkeaa erottautumista

Menestynyt ihminen tai yritys on omalla alallaan siinä käytettävillä mittareilla mitattuna muita parempi. Menestymiseen ei ole vain yhtä ainoaa neuvoa, eikä siihen yleensä ole minkäänlaista oikotietä.

Yleensä menestyminen vaatii rohkeaa heittäytymistä ja vielä enemmän kovaa työtä sekä uskoa omaan tekemiseensä. Varmasti juuri sellainen on ollut esimerkiksi viime lauantaina Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa vuoden nuorena yrittäjänä palkittu konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas. Pienestä kivijalkaravintolasta Rautalammilta ponnistanut Morton on vajaan kymmenen vuoden aikana kasvanut isoksi ja valtakunnallisesti tunnetuksi brändiksi.

Menestyminen vaatii rohkeaa erottautumista muista. Kaplas kertoo, että ravintolatoiminnan aloittamisen taustalla oli halu kokeilla mihin kaikkeen rahkeet oikein riittävätkään. Ja nehän ovat riittäneet varsin pitkälle, ja näyttävät riittävän myös jatkossakin. Morton on tänä kesänä laajentanut toimintaansa entisestään ja samalla se teki myös paluun Pieksämäen torille muutaman vuoden tauon jälkeen.

Menestyksen mittarina käytetään usein maallisen mammonan määrää. Monelle menestys on myös mahdollisuutta toteuttaa itseään, olla tyytyväinen omaan elämäänsä ja ennen kaikkea olla itsenäinen sekä vastata omista päätöksistään. Sitä yrittäminen on parhaimmillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.