Metro-junavuoro liikennöimään Keski-Savossa

Taajamajunien käyttö sekä uusien pysäkkien tarve Joensuun ja Pieksämäen välillä on Pohjois-Karjalan liiton kyselyn aihe. Tavoitteena on lisätä junalla liikkumista.

Työmatkavuorot voisivat tulla kyseeseen esimerkiksi Pieksämäen ja Varkauden välillä.

Mielikuvaa nopeasta ja toimivasta liikenneyhteydestä voisi parantaa kaupunkien välisen yhteyden nimeäminen metroksi. Näin ovat jo kaupunkien eri toimijat leikillään pohtineet.

Samaan asiayhteyteen liittyy nopea yhteys Pieksämäeltä Helsinkiin ja itäradan mahdolliset uudet linjaukset, joista Itä-Suomessa ei vielä tässä vaiheessa ole yhteistä näkemystä.

Raideliikenteen kehittäminen Itä-Suomen sisällä synnyttäisi uuden, puolen miljoonan asukkaan yhtenäisen työssäkäyntialueen, jos toteutettaisiin tunnin juna Kuopiosta Joensuuhun ja Jyväskylään, esittää Väinö Jalkanen (SS 3.3.).

Hänen visionsa mukaan myös Kajaani, Mikkeli ja Savonlinna olisi mahdollista kytkeä 1-1,5 tunnin työmatkan päähän Kuopiosta olemassa olevia ratoja parantaen.

Alueen keskellä sijaitsee Rissalan lentokenttä, joka olisi 600?000 asukkaan tavoitettavissa korkeintaan 1,5 tunnin junayhteydellä. Syntyisi potentiaali suorille kansainvälisille lennoille Keski-Eurooppaan.

Junayhteyksien kehittäminen Savossa on Pieksämäen kannalta aina hyvä ja kannatettava asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.