Mitään ei saa jos ei ensin uskalla kysyä ja pyytää

Pieksämäellä jännitettiin viimeiseen saakka, että saadaanko presidentti Urho Kekkosen yksityisessä käytössä olleet huonekalut paikkakunnalle. Presidentinlinnasta peräisin oleville kalusteille haettiin uutta omistajaa tammikuun ajan. Nimettömänä pysyttelevä edellinen omistaja halusi lahjoittaa huonekalut niiden arvolle sopivaan paikkaan. Kalusteita välittänyt Huutokauppa Helander tiedotti maanantaina, että Kekkosen huonekalut lahjoitetaan Pielaveden kunnalle.

Pieksämäki oli ollut loppusuoralle saakka vahvana vaihtoehtona kalusteiden saajaksi. Sylvi Kekkosen synnyinpappila, Kulttuuripappila Sylvi oli valmis vastaanottamaan kaluston ja sijoittamaan ne arvolleen kuuluvaan ympäristöön. Hakemusta perusteltiin sillä, että myös Sylvi oli varmasti käyttänyt linnan yksityiskerroksessa olleita huonekaluja.

Iso-Pappilan tukiyhdistyksen jättämä hakemus sai pieksämäkeläisiltä runsaasti tukea. Sosiaalisessa mediassa sadat ihmiset kannattivat kaluston sijoittamista Pieksämäelle. Hakuprosessin myötä paikkakunta sai paljon myönteistä julkisuutta. Samalla se oli osoitus pieksämäkeläisestä idearikkaudesta ja ennakkoluulottomuudesta, koska tässä maailmassa ei saa mitään jos ei ensin uskalla pyytää.

Pieksämäellä ei kannata olla pahoillaan, vaikka Kekkosen huonekalut menevätkin vähän pohjoisemmaksi. Aina on parempaa tulossa.