Moni nauttii lomailun jälkeen arkielämästä

Osa ihmisistä tuntee haikeutta ja hienoista ahdistusta lomalta työhön paluusta. Viime vuosina työpsykologit ovat esittäneet, että työhön palaaminen kannattaisi tehdä keskellä viikkoa, jolloin saisi kevyen ensimmäisen työviikon. Osa työikäisistä noudattaakin jo tuota ohjetta.

Arjen alkamisessa on hyvätkin puolensa, sillä silloin siirrytään terveellisempiin elämäntapoihin: yöunet pitenevät ja vuorokausirytmi tasoittuu, ruoka muuttuu terveellisemmäksi ja säännöllinen arkiliikunta ottaa sijansa elämässä.

Loppukesässä ja syksyssä on paljon hyviä puolia. Voi pyöräillä töihin, käydä torikahvilla ja töiden jälkeen voi lähteä vaikka rannalle, marjaan tai sieneen tai pitkälle kävelylenkille ystävän kanssa.

Marjat ja hedelmät kypsyvät, elokuussa voi nauttia romantiikasta kuutamouinnilla tai istumalla terassilla kuuta katsellen. Tuikut ja ulkotulet luovat jo tunnelmaa.

Jos loma on onnistunut hyvin – kuten se useimmilla ihmisillä onnistuu – on mukava palata työhön, nähdä työkaverit ja aloittaa syksyn toimet.

Syksy on energistä uuden aloittamisen aikaa. Harrastukset alkavat. Voikin yllättää itsensä tarttumalla harrasteiden laajassa maailmassa aivan uuteen haasteeseen.

Myös lasten koulut alkavat ja niin lähdetään elämään eteenpäin joulua kohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.