Muraali tuo uutta väriä Pieksämäelle

Aivan Pieksämäen Veturitallin sekä rautatieaseman tuntumassa oleva viljasiilo on paikkakunnan todellinen maamerkki. Se näkyy kauas ja sen katolta näkee pitkälle. Se on varsinainen näköalapaikka ja paikallinen erikoisuus, josta sietää olla myös hieman ylpeä.

Syksyn aikana viljasiilo puetaan kokonaan uuteen kuosiin kun sen pintaan maalataan suurikokoinen seinämaalaus, eli muraali. Maalauksen toteuttaa sen suunnittelut italialainen taitelija Tellas. Vaikka maalauksesta on jo luonnos valmiina, niin sen lopullinen muoto paljastuu vasta toteutuksen myötä syys-lokakuun aikana. Onkin mielenkiintoista nähdä millaisen kuvan italialainen taitelija loihtii savolaisen viljasiilon kylkeen. Taiteilijalle on ilmeisesti annettu vapaat kädet toteuttaa näkemystään muraalin tekemisessä.

Yleensä suurikokoisissa muraaleissa nähtävät aiheet ovat usein uskonnollisia, poliittisia tai yhteiskunnallisia. Pieksämäellä olisi luontevaa nähdä muraalissa jotain paikalliseen historiaan, esimerkiksi rautatiehen liittyen.

Oli muraaliin tuleva kuva sitten mikä tahansa, niin ainakin se tuo väriä Pieksämäen katukuvaan. Pimeään vuodenaikaan se tuo myös valoa, sillä muraali on tarkoitus valaista. Toivottavasti sitä pääsevät ihailemaan myös vuoden aikana junan kyydissä Pieksämäen kautta kulkevat noin miljoona silmäparia. Se ei ole mikään vähäinen määrä katsojia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.