Nenonpellon päiväkoti taistelee taas

Lapsiin ja nuoriin kohdistuvat säästötoimet aiheuttavat lähes poikkeuksetta keskustelua ja ne nostavat pintaan suuria tunteita. Nenonpellon päiväkodin lakkautusuhka (Pieksämäen Lehti 1. marraskuuta) nosti järkytyksen aallon lasten vanhempien keskuudessa. Pieksämäen opetuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle talousarviossa Nenonpellon päiväkodin lakkauttamista ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä. Lakkautusuhka tuli vanhemmille yllätyksenä, joten tuntemusten purkautuminen järkytyksenä on ymmärrettävää.

Nenonpellon päiväkodin tulevaisuus ei ole liipasimella ensimmäistä kertaa ja siellä on ennenkin noustu barrikadille. Edellisen kerran päiväkoti oli lakkautusuhan alla syyskuussa 2014. Vanhempien voimakkaan toimeliaisuuden ansiosta päiväkoti sai jatkaa. Nyt vanhemmat ovat tarttuneet toimeen uudemman kerran, eikä lakkautusta aiota Nenonpellossa purematta niellä. Kunnallisessa demokratiassa heillä on siihen oikeus ja samalla myös velvollisuus. Päättäjät ovat varmasti tiukan paikan edessä pohtiessaan lopullista ratkaisuaan päiväkodin tulevaisuuden osalta.

Valitettava tosiasia vain on se, että myös Pieksämäellä väki lähinnä vanhenee ja vähenee. Lasten lukumäärä vuosittain noin 37 lapsen verran. Sen vuoksi jotain on tehtävä, eivätkä toimet voi olla näkymättä ihmisten arjessa.