Nuorisotilat tarvitsee keskeisen paikan

Pieksämäellä suunnitellaan nuorisotilojen siirtämistä Poleenin tiloista Veturitorille. Viime viikolla kokoontunut opetuslautakunta puoltaa nuorisovaltuusto Piston tekemää esitystä. Veturitorille olisivat esityksen mukaan siirtymässä nuorisotila Friendzonen sekä Hiekanpäässä olevia nuorisotoimen toimistoja.

Nuorisotilojen siirtämiselle on löydetty monta syytä, jotka ovat kaikki hyvin perusteltuja. Se kaikkein tärkein syy kuitenkin on, että Veturitorista on muodostunut viime vuosina nuorisolle tärkeä kokoontumispaikka. Siksi olisikin järkevää, että myös nuorisotilat olisivat siellä missä nuoriso luontaisesti kokoontuu ja kokee olonsa mukavaksi.

Valvotun nuorisotilan toiminta olisi luultavasti myös omiaan rauhoittamaan nuorison toimintaa Veturitorin tiloissa, koska erilaisista järjestyshäiriöistä on puhuttu jo pitkään. Nuorisotoimen läsnäolo toisi Veturitorille nuorten pariin kaivattua valvontaa.

Veturitorilsta on kaavailtu ja toivottu pieksämäkeläisten omaa olohuonetta, jossa olisi elämää ja meininkiä sekä paljon ihmisten välisiä kohtaamisia. Nyt siellä on suurimmaksi osaksi enemmän kuin melko hiljaista. Nuorisotilat toisivat Veturitorille kaivattua elämää ja uusia käyttäjiä, jotka toivottavasti omalta osaltaan kehittäisivät Veturitoria entistä toiminnallisempaan suuntaan. Nuoria ei saa sysätä syrjään vaan heidän kuuluu olla kaiken keskiössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.