Nyt tarvitaan enemmän yhteishenkeä

Pieksämäen sosiaali- ja terveystoimenjohtajan Tuija Haataisen irtisanoutuminen tehtävästään on ollut viime päivinä pinnalla monissa keskusteluissa. Johtavan viranhaltian ero on nostanut monenlaisia mielipiteitä. Osa esimerkiksi pelkää, että perusturvan menot karkaavat käsistä ja ensi vuonna taloutta on taas pakko ryhtyä tasapainottamaan. Osan mielestä Haatainen teki oman ratkaisunsa tilanteessa, jossa hänen viranhoitonsa on herättänyt laajaa keskustelua.

Haatainen on vuoden alusta saakka toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin määräaikaisena muutosjohtajana, johon hän sai Pieksämäeltä 50-prosenttisen virkavapauden. Lisäksi hän on mukana maakuntauudistusta valmistelevassa työryhmässä. Kaupunginhallitus myönsi hänelle luvan hoitaa tehtävää oman virkansa ohella toistaiseksi. Haatainen ei ole henkilökohtaisesti avannut syytä irtisanoutumiseensa. Voi kuitenkin hyvällä syyllä arvailla, että hänen virkavapauteensa liittyvä keskustelu on ollut ainakin osasyynä ratkaisun tekemiseen.

Kuluvan kevään aikana Pieksämäellä tarvitaan nykyistä enemmän yhteishenkeä ja vähemmän kärhämöintiä. Uuden sosiaali- ja terveysjohtajan hakemisen lisäksi ratkaistavaksi on tulossa myös kaupunginjohtajakysymys. Kahden kuukauden kuluttua käytävät eduskuntavaalit eivät ainakaan helpota päätöksentekoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.