Osaaminen tuo työtä Pieksämäelle

VR:n Pieksämäen konepajalla on alkanut yhteensä 102 metrovaunun korjausurakka. Kaikki vaunut pintakäsitellään Pieksämäellä ja muu työ tehdään Helsingin varikolla Ilmalassa. Syyskuussa alkanut korjausurakka on mittava ja se päättyy vuonna 2023. Vaikka kiskot kulkevat Helsingistä Pieksämäelle, niin Savoon metrot saapuvat kumipyörien päällä. Konepajalla niitä liikutellaan taas kiskoja pitkin.

Kokonaisuudessaan metrojen kunnostuksessa on kysymys noin 30 miljoonan euron hankkeesta. Metrovaunujen korjausurakka on omassa laajuudessaan ainutlaatuinen. Se sopii erittäin hyvin rautatiekaupunkina tunnetun Pieksämäen profiiliin ja siinä tarvittava pintakäsittelyosaaminen kuuluu Pieksämäen konepajan tuotevalikoimaan. Osaaminen ja vankka ammattitaito ovat näin tuoneet työtä Pieksämäelle ja pieksämäkeläisille.

Osaamisen ja ammattitaidon merkitys korostuu kaikessa tekemisessä. Vaikka tuorein Pk-yritysbarometri kertoo, että maakunnan yritykset näkevät vähemmän kasvua kuin vielä keväällä, niin kuitenkin suunta on edelleen kohti parempaa. Juuri tällaisessa tilanteessa yritysten kannattaa keskittyä parantamaan osaamistaan ja lisäämään henkilökunnan ammattitaitoa, sillä talous on aaltoliikettä ja jossain vaiheessa näkymät ovat entistä paremmat. Silloin on oltava oikeanlaista iskukykyä ja osaamista vastata tilanteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.