Perusturvassa on innostusta ja ammattitaitoa

Pieksämäen perusturvassa on hyvä ilmapiiri. Siitä kertoo muun muassa se, että terveyskeskuslääkärin virat kiinnostavat nuoria lääkäreitä. Nyt ja tästä eteenpäin lääkäritilanne terveyskeskuksessa on melko hyvä, ainoastaan elokuussa ja vuodenvaihteen tietämissä on monesti vähemmän tekijöitä.

Hoitohenkilökunnan sijaisten saamisessa on kuitenkin ollut jossakin määrin haasteita.

Tämän vuoden painopistealueena on perusturvassa ollut asiakkaan palvelutarpeen selvittäminen ja arviointi. Tavoitteena on, että asiakas saa tarvitsemansa hoidon oikeaan aikaan.

Lisäksi on kehitetty muun muassa perheiden palveluja ja perheneuvolan toimintaa ja Hiekanpään koulukampusta varten on jo aloitettu toimintojen suunnittelu koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Tänä vuonna monet ostopalvelut kilpailutetaan uudelleen, esimerkiksi vanhusten tehostettu palveluasuminen on tarkastelussa.

Koko kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa, perusturvassa, työskentelee 500 henkilöä. Syyskuussa tehtävänsä aloittava uusi perusturvajohtaja Paula Tiihonen saa johdettavakseen kehittämiseen myönteisesti suhtautuvan työyhteisön.

On myös muistettava, että työyhteisössä on paljon osaamista. Etelä-Savon erikoissairaanhoidossa katsotaan, että sekin voisi saada oppia Pieksämäeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.