Pieksämäellä on kova tekemisen meininki

Vanha sanonta sanoo viisaasti, että kukas kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse? Sanontaa mukaillen voisi todeta, että kukapa Pieksämäkeä nostaisi, elleivät kaupunkilaiset itse? Siihen on nyt paljon syytä ja vielä enemmän mahdollisuuksia, sillä Pieksämäellä tuntuu olevan monella suunnalla kovaa tekemisen meininkiä.

Hyvänä esimerkkinä vahvasta uskosta omaan tuotteeseen sekä kovaan tekemiseen on pieksämäkeläinen Moduls Oy, jonka Kauppalehti listasi pari viikkoa sitten maan kovimpien kasvuyritysten joukkoon. Lipsasen perhekonsernin tytäryhtiö sijoittui kasvuyritysten joukossa sijalle 22, ja se oli samalla koko Savon kovin kasvuyritys. Toivoa sopii, että tahti jatkuu vähintään samanlaisena ja pieksämäkeläinen innovaatio saa lähivuosina myös kansainvälistä kiinnostusta. Pieksämäkeläiset pk-yritykset ovat nyt hyvässä iskussa ja samalla ne työllistävät merkittävästi paikallisia veronmaksajia.

Mielenkiintoinen tapaus on myös Nukkekodilla asuva merirosvokapteeni Joonas Aurinko, joka on pieksämäkeläisille tuttu hahmo. Nyt hahmosta ollaan tekemässä koko kaupungin Joonasta, eli brändiä josta Pieksämäki tullaan tukemaan myös muualla Suomessa.

Liian monet hyvät ideat hautautuvat ajatukseen, ettei tästä kuitenkaan tule mitään. Täytyy uskaltaa ajatella isosti ja tavoitella rohkeasti enemmän. Sillä lopulta asenne ratkaisee.