Pieksämäellä on nyt ostajan markkinat

Asuntokauppa peilaa kohtuullisen hyvin ympäröivän yhteiskunnan tilaa ja sen taloudellisista toimeliaisuutta. Sen perusteella Pieksämäellä menee nyt kohtuullisen mukavasti, sillä asuntokauppoja on alkuvuoden aikana tehty jonkin verran enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Todellisuutta on myös se, että Pieksämäellä on kaikenlaista asuntotarjontaa enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Markkinatilanteeseen nähden ostajia on kuitenkin liian vähän, joka taas näkyy hintakehityksessä. Pieksämäen Lehden tekemässä tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessa kerrotaan, että neliöhinnoissa on erittäin suurta vaihtelua. Halvimmat kerrostalohuoneistot on myyty jopa 90 euron neliöhinnalla. Käytännössä se tarkoittaa, että keskikokoisen kaksion on pystynyt hankkimaan noin viidellä tuhannella eurolla. Se on asunnon hinnaksi melkein hävyttömän vähän.

Siksi ei ole mikään ihme, että sijoittajat ovat palanneet Pieksämäen asuntomarkkinoille, jossa he ovat haistaneet runsaan tarjonnan sekä edulliset hinnat. Varsinkin ulkopaikkakuntalaisten sijoittajien keskuudessa on herättänyt ihmetystä, että miten näin hienossa kaupungissa voi olla niin halpoja asuntoja.

Koska oman paikkakunnan ostajat eivät riitä, niin muualla asuviin sijoittajiin kannattaa satsata myös jatkossa. Jospa se avaisi myös paikallisten silmät oman kaupungin kauneudelle.