Pieksämäellä on taas tekemisen meininkiä

Vanha sanonta sanoo, että hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmaksi. Viimeisimpien hyvien uutisten valossa tuntuu vahvasti siltä, että hyvä kello kuuluu taas Pieksämäellä pienen tauon jälkeen. Viime vuoden lopussa ja kuluneen alkuvuoden aikana Pieksämäellä on moni yritys päättänyt toimintansa ja yhteistoimintaneuvotteluja on käyty kaupunkia myöten.

Hyvää tekemisen meininkiä on varsinkin majoituspalvelujen puolella. Vaikka legendaarinen hotelli Savonsolmu sulki ovensa tammikuussa ja ajautui konkurssiin, niin sen jälkeen paikalliset yrittäjät eivät ole jääneet tuleen makaamaan. Ysimajojen yrittäjä Aki Kontro on tekemässä Pieksämäen ydinkeskustaan uutta hotellia. Myös Matti ja Liisa Koti Oy:n Liisa Heikkinen on rakennuttamassa vanhuksille uusia koteja Nikkarilaan. Kaikki tällaiset hyvät uutiset uusista hankkeista ovat omiaan lisäämään hyvän kierrettä, jonka moni jo ounasteli katkenneen Pieksämäellä.

Sitä kuuluisaa positiivista pöhinää tarvitaan, että Pieksämäki pärjää kuntien välisessä kilpailussa myös jatkossa. Aluekehittämisen asiantuntija, tohtori Timo Aro muistutti Pieksämäen Lehdessä (7.3.2020) pito- ja vetovoimasta. Pitovoimalla pidetään huolta työpaikoista ja yrityksistä sekä palveluista. Vetovoimalla taas houkutellaan uusia asukkaita. Niihin molempiin tarvitaan sitä hyvää tekemisen meininkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.