Pieksämäen jäähalli kaipaa korjaamista

Kesällä 2003 valmistuneen Pieksämäen jäähallin kunto on kriittinen ja halli käytännössä jo vetelee viimeisiään. Pieksämäen Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja, kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen totesi viime lauantain Pieksämäen Lehdessä (23.2.), että nyt on viimeiset hetken käsillä aloittaa jäähallin kunnostamisen edellyttämän toimenpiteet, että halli pysyy käyttökunnossa.

Jäähallissa ei ole vielä tehty remontteja. Siellä ilmenneet ongelmat ovat liittyneet Nousiaisen mukaan automaatiotekniikkaan ja jääntekolaitteistoon sekä osittain ilmanvaihtoon. Pieksämäen kaupunki on myöntänyt halliyhtiölle yhteensä 160?000 euroa toiminta-avustusta, josta 60?000 euroa on tarkoitus käyttää jäähallin kunnostamiseen.

Selvää on, ettei kyseinen rahamäärä riitä millään koko hallin korjaamiseen ja korjaustöitä on varmasti jatkettava myös ensi vuoden puolella. Tässä vaiheessa kaikkein tärkeintä on kuitenkin saada kunnostustyöt käyntiin ja jäähallin tekniikka niin toimintavarmaksi, että sen käyttöä voidaan jatkaa normaalisti. Kuluvan kauden aikana on jo muutaman kerran hyvinkin lähellä, että otteluita olisi jouduttu perumaan kun koneet ovat olleet koko yön poissa päältä ja jää oli ehtinyt jo pehmentyä.

Jäähalli on ollut niin suuren luokan investointi, että sen kunnossa pitäminen on jokaisen pieksämäkeläisen veronmaksajan edun mukaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.