Pieksämäen parhaat puolet kaikkien tietoon

Kaupunki on aina yhtä kuin sen ihmiset, hyvässä ja pahassa. Juuri sen vuoksi jokainen kaupunki näyttäytyy juuri sellaisena kuin sen asukkaat tahtovat sen näkyvän. Tilanne on samanlainen Suomen jokaisessa kaupungissa ja kaikilla paikkakunnilla. Eikä Pieksämäki ole tässä yhteydessä mikään poikkeus.

Joskus tarvitaan ulkopuolisia silmiä näkemään oman paikkakunnan kauneus ja hyvyys. Pieksämäen Nuorkauppakamari on oikealla asialla palkatessaan kahdeksi kuukaudeksi työntekijän eli "somettajan". Hänen tehtävänään on osallistua erilaisiin tapahtumiin sekä tehdä juttuja sosiaaliseen mediaan paikkakunnan elämästä ja ilmiöistä. Toivottavasti tämän Hyvä näkyväksi -hankkeen myötä paikallisten silmät avautuvat näkemään, että asiat ovat Pieksämäellä paremmin kuin hyvin.

Kotiseutuliiton korkeimman tunnustuksen eli kotiseututyön ansiomitalin viime viikonloppuna saanut Ilkka Seppä muistutti tiistaina julkaistussa haastattelussa, että Pieksämäki on edelleen ihmisen kokoinen kaupunki. Kaupunki on hyvin hallittavissa, joka paikkaan on sopivan lyhyt matka ja ihmiset tuntevat toisensa.

Samassa haastattelussa Seppä lanseerasi ajatuksensa Pieksämäen tarinasta, joka on kulkeminen. Hänen mielestään Pieksämäki on kulkijan kaupunki ja siitä on kaupunkilaisten helppoa olla samaa mieltä. Aina täältä on joku johonkin menossa ja toinen jostain tulossa.