Pieksämäki näyttää mallia työllisyydessä

Tuoreen työllisyyskatsauksen luvut ovat Pieksämäeltä katsottuna mukavaa luettavaa. Tammikuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli koko maakunnassa pienin Pieksämäellä, eli 9,1 prosenttia. Koko Etelä-Savossa työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta hieman yli tuhannella henkilöllä.

Pieksämäellä työllisyys on vuosien ajan kehittynyt myönteisesti ja se on ollut parempi kuin monessa naapurikunnassa. Esimerkiksi Varkaus on edelleen Pohjois-Savon työttömyystilastojen kärkipäässä, vaikka teollisuuskaupungin vienti on viime vuosina vetänyt mukavasti. Pieksämäellä on ollut hyvin avoimia työpaikkoja niin metalliteollisuudessa kuin kaupan ja hoiva-alan puolella. Täytyy myös muistaa, että viime vuonna Pieksämäellä perustettiin yli 90 uutta yritystä. Tässä valossa Pieksämäen myönteiseen työllisyyskehitykseen ei ole vain yhtä tiettyä syytä vaan se on monien tekijöiden summa. Samalla Pieksämäki näyttää hienoa esimerkkiä työllisyyden parantamisessa.

Kolikolla on myös kääntöpuolensa. Vaikka töitä olisi tarjolla niin paikkakuntalaisia tekijöitä on silti entistä vähemmän. Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan tammikuun väestömuutos näyttää 23 henkilön vähentymistä Pieksämäellä. Koko Etelä-Savossa väestömuutos oli tappiolla 183 henkilöä. Väestömuutoksen suunta ei muutu paremmaksi enää pelkillä puheilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.